УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Сайдинг- як і для чого захищати свій будинок зовні

Без-имени-4

Сайдинг — сучасній людині, щасливому володареві свого будинку або котеджу, дуже важливо не тільки споглядати затишне внутрішнє оздоблення, але і відчувати себе при цьому «як за кам’яною стіною», причому у всіх сенсах цього виразу. Зовсім новий, але, абсолютно заслужено, що не втрачає популярності, сайдинг, поряд з покрівлею, є дуже потрібним завершальним етапом будівництва затишного гніздечка. Сайдинг допомагає захистити фасад будівлі від всіляких опадів і вітру, від сонячного випромінювання, перепадів температур і водяної пари, а також служить інструментом, що надає декоративну унікальність дому. Завдяки цим перевагам і доступністю в ціні, сайдинг можна назвати матеріалом номер один не тільки в Росії, але і у всьому світі.

Але, незважаючи на високу популярність цього матеріалу, деякі як і раніше не можуть зрозуміти — навіщо ж потрібен сайдинг, коли є отже надійні несучі стіни будинку, і до чого ці витрати, якщо будинку не потрібен додатковий естетичний елемент. Давайте спробуємо з цим розібратися. Для початку слід зрозуміти, що несучі стіни — це невід’ємна частина самого будинку і, у разі псування цій частині, доведеться міняти сам будинок. Так чи не простіше поміняти просто частина стіни? Для цього і потрібен сайдинг, щоб повністю ізолювати будинок від зовнішнього впливу. Його легко можна перефарбувати або замінити. Особливості такої облицювання дозволяють з легкістю створити додаткову звукову та теплову ізоляцію, що здорово заощадить ваші нерви і витрати на опалення. Ну і, врешті-решт, сайдинг має відмінну стійкість до займання, що робить такий будинок найбільш безпечним. Як бачите, сайдинг — це не тільки красиво і зручно, але ще і економічно і безпечно.

Який же сучасний сайдинг вибрати? Адже існує безліч різних видів, залежно від того який матеріал використовується при його виготовленні: алюмінієвий, сталевий, вініловий, дерев’яний і цементний. Отже, подивимося на них ближче.

Вініловий сайдинг — напевно, найпопулярніший у світі. Виготовляється він з полівінілхлориду. Цей штучний матеріал володіє всіма необхідними властивостями. Він стійкий до холоду і механічних впливів, майже не горить, а тільки плавиться, не втрачає свій колір з часом і не виділяє зайвого запаху. Панелі вінілового сайдинга можна придбати на будь-який смак і колір, а будинок, покритий ПВХ-панелями довго простоїть, не втрачаючи охайний зовнішній вигляд. Варто вініловий сайдинг від 5 до 10 $ за кв.м.

Металевий сайдинг довгий час був мало затребуваний, хоча й з’явився досить давно на російському ринку. Але, останнім часом, до нього стали виявляти більше інтересу з огляду на те, що, зберігаючи всі переваги вінілового сайдинга, він набагато міцніше. Монтаж металевих панелей так само легкий, як ПВХ-панелей, матеріал вогнстійкий і не видає ніякого шуму в результаті температурного розширення, властивого вініловим панелям. Виділяють кілька видів металевого сайдингу: алюмінієвий, сталевий і цинковий.

Сайдинг сталевий виготовляють з оцинкованої сталі і покривають захисним шаром з полімерних матеріалів або фарбуються порошковим методом. В основному, такий сайдинг використовують для обшивки промислових будівель. Варто відзначити, що закордонні виробники все більш поступаються пальму першості вітчизняним, які надають російським покупцям вигідніші умови.

Сайдинг алюмінієвий більш довговічний і може прослужити більше ста років. Такий сайдинг володіє всіма перевагами металу, з якого виготовлений: не схильний до корозії, стійкий до УФ-променів і механічного впливу. Хоча міцність його трохи нижче, ніж у сталевого, але вище, ніж у вінілового. До того ж панелі з алюмінію можна стилізувати під дерево. Алюмінієвий сайдинг хороший для оздоблення будинків, але коштує він недешево і без відсутності охорони може служити легкою здобиччю для любителів кольорового металу, характерних для нашої країни.

Сайдинг цинковий досить рідкісний і мало відомий тип обшивки, незважаючи на те, що з’явився він на нашому ринку вже давно. Виготовляється він зі сплаву цинку і титану і при товщині в 1 мм, такі панелі мають масу близько 10 кг на квадратний метр. Цей матеріал є елітним і має відповідну вартість.

Сайдинг цементний — це наймолодший матеріал. Виготовляють його з цементу з додаванням целюлози. Його можна покрити будь-якою фарбою, він не боїться ні комах, ні сильного вітру, ні сонячного випромінювання. Цементний сайдинг є чудовою альтернативою металевому сайдингу, але коштує значно дорожче — близько 15-25 $ за кв.м.

Сайдинг дерев’яний дуже високо цінується закордоном і вважається престижним. Але на російському ринку він не користується такою популярністю, тому що цей матеріал коштує значно дорожче штучного (до 30 $ за кв.м), набагато більше схильний вогню і легко вбирає вологу. Хоча, закордонні виробники додають у свої матеріали різні присадки, які роблять дерев’яний сайдинг більш водонепроникними і стійкими до зносу.

Ну що ж, якщо ви зробили вибір — все просто: звертайтеся в серйозну фірму, отримуйте детальну інформацію з монтажу і кваліфікований сервіс. Так ви уникнете підробок і зайвого головного болю. І насолоджуйтеся приємними хвилинами, проведеними у вашому затишному гніздечку.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *